Bidoup Biopark

Bidoup Biopark

Da Lat, Vietnam

In determining the concept of the project, it was proposed that wild safaris should be a trend-setting facility in accordance with the unique nature of the biosphere reserve of the region, and exhibit predominantly Vietnamese fauna as well as Asia. In fact, it is both an intriguing and important protective role for these species by exhibiting species that most Vietnamese people do not even know. The layout plan was solved by dividing the area into four main sections. The first of these is the main entrance where guests enter the area, including ticketing, car park, visitor center and tram station, and continue with a long and winding axle. On this axis, the living areas of Vietnamese animals are placed and the guests are expected to enjoy safari by train. At the end of this axis, the second main section, the central plaza, is reached. In addition to the sections where other animals are grouped according to their habitat and also by train, the training center, sinks, disposal area etc. functions are solved. Finally, the area where the waterfall is located is reached, and here, as well as the living spaces of various animals, the restaurant, the theater area where the cultural shows, the toilets and other areas are proposed. Finally, plant maintenance and hospital area, service infrastructure, staff and storage areas were solved in the service zone.

News

Ekodenge's Role

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Project Name:

Bidoup Biopark

Location:

Da Lat, Vietnam

Project Partners:

Bernard Harrison and Friends, Design for Life

Year:

August, 2015

Scale:

330ha

References

Write a Comment